Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Boxy a obedáre
10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Zázvor - spôsob odporu. Ako ju zaradiť do svojej stravy?

Zázvor - spôsob odporu. Ako ju zaradiť do svojej stravy?



Jedna taká rastlina je zázvor . Cenné predovšetkým v ázijskej kuchyni sa považuje za liek a tajomstvo dobrého zdravia, krásy a mladosti. Jeho pikantná a mierne horká chuť diverzifikuje aj tie najjednoduchšie recepty.

Prečo jesť zázvor?



Ďumbier obsahuje éterický olej nazývaný zingiberol a živičné látky: gingerol a zinferon. Aj keď mená väčšiny z vás veľa nehovoria a vedci stále študujú tento neuveriteľne zaujímavý podzemok, už je známe, že pozitívne ovplyvňujú ľudské telo. V prvom rade zlepšujú trávenie stimuláciou vylučovania slín a tráviacej šťavy. Uvoľňujú nevoľnosť a pôsobia ako antiemetiká. Okrem toho pôsobia proti agregácii krvných doštičiek, t.j. ich zhlukovaniu na krvné zrazeniny. Okrem toho majú analgetický účinok počas menštruácie a migrény. To nie je všetko: majú opuchové, antibakteriálne, protizápalové a okamžité zahrievacie účinky.

Imunitný koktail so zázvorom a kurkumou



Jesenné ráno môže byť ťažké. Slnečné lúče sa nezobudia rovnako ako v lete. Oranžový pomarančový zázvor a kurkumský koktail vám dodajú energiu a podporu vitamínu na začatie dňa.

Zloženie:

  • 2 pomaranče;
  • 2 citróny;
  • 4 cm čerstvého zázvoru;
  • 2 čajové lyžičky kurkuma;
  • 2 lyžice med;
  • 1 šálka vody.


Kurmerickú vodu varte 5 minút pri nízkej teplote. Olúpajte a dajte pomaranče, citrón a zázvor do časti mačkátko. Šťavu vytlačte, potom ju zmiešajte s mierne ochladenou vodou a pridajte med. Pite ihneď po príprave.

Nakladaný zázvor



Nakladaný zázvor je známy predovšetkým ako neoddeliteľný doplnok k sushi. Medzi konzumáciou ďalších kúskov dokonale čistí chuťové poháriky. Je tiež nenahraditeľným spoločníkom jedál z mäsa, rýb a morských plodov.

Zloženie:

  • 200 g koreňa zázvoru;
  • 1 šálka ryžový ocot;
  • 3 polievkové lyžice cukru;
  • štipku soli;
  • zázvorová voda na varenie.


Zázvorová šupka a strih s drvič. Vložte do vriacej vody a varte pol minúty. Kanalizácie. V samostatnom hrnci varíme ryžový ocot s cukrom a soľou. Plátky zázvoru vložte do varenej nádoby a nalejte na horúcu uhorku. Jedzte po 3 až 4 dňoch. Uchovávajte v chladničke.

Zahrievanie zázvoru-tekvica polievka

200


V chladných dňoch nie je nič lepšie ako zahrievajúca, mäsitá a krémová polievka. Kráľovnou jesenných receptov je tekvica. Bohaté na beta-karotén, vápnik, draslík a fosfor sa môžu stať dôležitým spojencom v boji proti prechladnutiu. Ani po varení nestráca svoje vlastnosti.

Ingrediencie pre 4 porcie:
  • 1 l hovädzieho dobytka;
  • 1 tekvica;
  • 2 polievkové lyžice oleja;
  • 100 ml 30% krému;
  • 1 lyžica citrónovej šťavy;
  • 4 cm čerstvé zázvor;
  • 1 lyžička muškátový oriešok;
  • soľ a perie podľa chuti;
  • pečené tekvicové semienka, feferónky a smotana na servírovanie.


Prierez tekvice, duté semená z neho, potom šupky a nakrájané na kúsky. Usporiadajte na plech potiahnutý pergamenom a pokvapkajte olejom. Pečieme pri teplote 200 ° C počas 30 minút, kým nie je ponuka. Potom preneste na hrniec a nalejte vývar. Pridajte ošúpané a nastrúhané malé strúhadlo zázvor a smotanu. Dochutíme citrónovou šťavou, muškátovým orieškom, soľou a korením. Zmiešajte na hladkú hmotu, a ak je príliš hustá, zrieďte ju vodou. Varte 10 minút. Podávajte v miskách s kvapkou smotany, praženými kameňmi a štipkou feferónky.

Zázvor je známy a ocenený už po stáročia. Nie bez dôvodu sa v čínskej medicíne považuje za jedno z najdôležitejších liekov. Jeho éterické oleje a zložky živice majú pozitívny vplyv na stav a pohodu tela. V období prechladnutia a častej chrípky sa oplatí podporovať imunitu vrátane jej každodennej stravy.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk