- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- Zariadenie domácnosti
- Koberce
- taniere
- hrnčeky
- Kúpeľnové koberce
- Behúne
- pvc
- linoleu
- kúpelnové podložky
- koberce do izby
- umelá tráva
- koberce do chodby
- Jesenné trendy 2018
- Dizajn interiériu
- Doplnky do domácnosti
- šálky
- Plyšové koberce
- čalúnená textília
- Poťahové látky
- Poťahové látky na nábytok
- Provence
- Usporiadanie obývacej izby
- Nábytok
- Boxy a obedáre
- Riad
- Kuchynsky riad
- Nákup tovaru okamžite bez DPH
- Kuchynské drezy
- Bez DPH
- szco nakup bez dph
- Ako znížiť náklady
- Ako znížiť náklady na firmu
- Nákup bez DPH
- Nákup zo zahraničia
- tovar z Poľska bez DPH
- nakup bez dph v polsku
- nakup bez dph v zahranici
- nakup bez dph zo zahranicia
- nákup bez dph
- nákup bez dph v eu
- nakupovanie na firmu bez dph
- doplnky
- Drezy
- doplnky do domácnosti
- svietidlá
- osvetlenie
- hodiny
- zlaté doplnky
- Vodovodné batérie pod okno
- VIANOCE A SVIATKY
- HRNCE A PEKÁČE
- DEKORACIE DO DOMACNOSTI
- KOBERCE, ROHOŽKY, KOŽUŠINY
- ZARIADENIE DOMÁCNOSTI
Textil do domácnosti
Blog

10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé

10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ...
čítať celé
09.09.2019
Zázvor - spôsob odporu. Ako ju zaradiť do svojej stravy?
Jedna taká rastlina je zázvor . Cenné predovšetkým v ázijskej kuchyni sa považuje za liek a tajomstvo dobrého zdravia, krásy a mladosti. Jeho pikantná a mierne horká chuť diverzifikuje aj tie najjednoduchšie recepty.
Prečo jesť zázvor?
Ďumbier obsahuje éterický olej nazývaný zingiberol a živičné látky: gingerol a zinferon. Aj keď mená väčšiny z vás veľa nehovoria a vedci stále študujú tento neuveriteľne zaujímavý podzemok, už je známe, že pozitívne ovplyvňujú ľudské telo. V prvom rade zlepšujú trávenie stimuláciou vylučovania slín a tráviacej šťavy. Uvoľňujú nevoľnosť a pôsobia ako antiemetiká. Okrem toho pôsobia proti agregácii krvných doštičiek, t.j. ich zhlukovaniu na krvné zrazeniny. Okrem toho majú analgetický účinok počas menštruácie a migrény. To nie je všetko: majú opuchové, antibakteriálne, protizápalové a okamžité zahrievacie účinky.
Imunitný koktail so zázvorom a kurkumou
Jesenné ráno môže byť ťažké. Slnečné lúče sa nezobudia rovnako ako v lete. Oranžový pomarančový zázvor a kurkumský koktail vám dodajú energiu a podporu vitamínu na začatie dňa.
Zloženie:
- 2 pomaranče;
- 2 citróny;
- 4 cm čerstvého zázvoru;
- 2 čajové lyžičky kurkuma;
- 2 lyžice med;
- 1 šálka vody.
Kurmerickú vodu varte 5 minút pri nízkej teplote. Olúpajte a dajte pomaranče, citrón a zázvor do časti mačkátko. Šťavu vytlačte, potom ju zmiešajte s mierne ochladenou vodou a pridajte med. Pite ihneď po príprave.
Nakladaný zázvor
Nakladaný zázvor je známy predovšetkým ako neoddeliteľný doplnok k sushi. Medzi konzumáciou ďalších kúskov dokonale čistí chuťové poháriky. Je tiež nenahraditeľným spoločníkom jedál z mäsa, rýb a morských plodov.
Zloženie:
- 200 g koreňa zázvoru;
- 1 šálka ryžový ocot;
- 3 polievkové lyžice cukru;
- štipku soli;
- zázvorová voda na varenie.
Zázvorová šupka a strih s drvič. Vložte do vriacej vody a varte pol minúty. Kanalizácie. V samostatnom hrnci varíme ryžový ocot s cukrom a soľou. Plátky zázvoru vložte do varenej nádoby a nalejte na horúcu uhorku. Jedzte po 3 až 4 dňoch. Uchovávajte v chladničke.
Zahrievanie zázvoru-tekvica polievka
V chladných dňoch nie je nič lepšie ako zahrievajúca, mäsitá a krémová polievka. Kráľovnou jesenných receptov je tekvica. Bohaté na beta-karotén, vápnik, draslík a fosfor sa môžu stať dôležitým spojencom v boji proti prechladnutiu. Ani po varení nestráca svoje vlastnosti.
Ingrediencie pre 4 porcie:
- 1 l hovädzieho dobytka;
- 1 tekvica;
- 2 polievkové lyžice oleja;
- 100 ml 30% krému;
- 1 lyžica citrónovej šťavy;
- 4 cm čerstvé zázvor;
- 1 lyžička muškátový oriešok;
- soľ a perie podľa chuti;
- pečené tekvicové semienka, feferónky a smotana na servírovanie.
Prierez tekvice, duté semená z neho, potom šupky a nakrájané na kúsky. Usporiadajte na plech potiahnutý pergamenom a pokvapkajte olejom. Pečieme pri teplote 200 ° C počas 30 minút, kým nie je ponuka. Potom preneste na hrniec a nalejte vývar. Pridajte ošúpané a nastrúhané malé strúhadlo zázvor a smotanu. Dochutíme citrónovou šťavou, muškátovým orieškom, soľou a korením. Zmiešajte na hladkú hmotu, a ak je príliš hustá, zrieďte ju vodou. Varte 10 minút. Podávajte v miskách s kvapkou smotany, praženými kameňmi a štipkou feferónky.
Zázvor je známy a ocenený už po stáročia. Nie bez dôvodu sa v čínskej medicíne považuje za jedno z najdôležitejších liekov. Jeho éterické oleje a zložky živice majú pozitívny vplyv na stav a pohodu tela. V období prechladnutia a častej chrípky sa oplatí podporovať imunitu vrátane jej každodennej stravy.