- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- Zariadenie domácnosti
- Koberce
- taniere
- hrnčeky
- Kúpeľnové koberce
- Behúne
- pvc
- linoleu
- kúpelnové podložky
- koberce do izby
- umelá tráva
- koberce do chodby
- Jesenné trendy 2018
- Dizajn interiériu
- Doplnky do domácnosti
- šálky
- Plyšové koberce
- čalúnená textília
- Poťahové látky
- Poťahové látky na nábytok
- Provence
- Usporiadanie obývacej izby
- Nábytok
- Boxy a obedáre
- Riad
- Kuchynsky riad
- Nákup tovaru okamžite bez DPH
- Kuchynské drezy
- Bez DPH
- szco nakup bez dph
- Ako znížiť náklady
- Ako znížiť náklady na firmu
- Nákup bez DPH
- Nákup zo zahraničia
- tovar z Poľska bez DPH
- nakup bez dph v polsku
- nakup bez dph v zahranici
- nakup bez dph zo zahranicia
- nákup bez dph
- nákup bez dph v eu
- nakupovanie na firmu bez dph
- doplnky
- Drezy
- doplnky do domácnosti
- svietidlá
- osvetlenie
- hodiny
- zlaté doplnky
- Vodovodné batérie pod okno
- VIANOCE A SVIATKY
- HRNCE A PEKÁČE
- DEKORACIE DO DOMACNOSTI
- KOBERCE, ROHOŽKY, KOŽUŠINY
- ZARIADENIE DOMÁCNOSTI
Textil do domácnosti
Blog

10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé

10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ...
čítať celé
10.09.2019
Boxy a obedáre
Sme zvyknutí byť aktívny počas dňa a odpočívať v noci. Žiaľ, pracovné zmeny tento model ničia. Potom môžeme čeliť účinkom nedostatočného počtu hodín spánku. Výsledkom je, že naše telo zvyšuje hladinu ghrelínu - hormónu, ktorý je zodpovedný za stimuláciu chuti do jedla. Odtiaľto je to len krok k problémom s hmotnosťou: nadváha alebo obezita. Okrem toho môžete mať problémy so sústredením a ospalosť. Čo a ako často jesť, aby sa zabránilo týmto negatívnym účinkom?
Strava osoby pracujúcej na nočnej smene - počet a kvalita jedla
Zvyčajne ľudia pracujúci na zmeny chodia do práce v noci a potom majú deň voľna. To spôsobuje problémy s určením počtu jedál a hodín spotreby. Preto by sa malo predpokladať, že bez ohľadu na to, či ideme do práce alebo máme deň voľna, jeme rovnaký počet jedál denne. Takže: mali by sme jesť dve hlavné jedlá a dve menšie jedlá. Tiež sa oplatí skúsiť ich pripraviť a slúžiť približne v rovnakom čase.
Čo to znamená v praxi? Prvé jedlo by sa malo jesť ráno, hneď ako sa vrátime z práce. Čo by malo byť na našom tanieri? Môžeme jesť ovocie, zeleninu, chlieb, chudé mäso alebo mliečne výrobky. Toto jedlo by malo byť ľahko stráviteľné. Po niekoľkých hodinách spánku by ste sa mali znovu pozrieť do chladničky a pripraviť sendviče alebo šalát (okrem zeleniny sa môže skladať z mäsa alebo z kúska rýb, ale v malom množstve).
Tesne pred odchodom do práce je dobré jesť výdatnejšie večere, ktoré sa podávajú horúce. Jeho prvkami musia byť zelenina, uhľohydráty a bielkoviny. Môžeme sa rozhodnúť pre zemiaky, ryžu alebo cestoviny, ako aj pre ryby, strukoviny alebo mäso.
Štvrté jedlo pripadá na pracovný čas. Čo by ste mali jesť? Odporúča sa jesť bielkovinové jedlo (môže to byť: hotový mliečny výrobok, napr. Jogurt alebo kefír, alebo predtým pripravený v domácom sendviči pozostávajúci z chleba, vajec a chudého mäsa) a ako doplnok - ovocie. Odborníci na výživu neodporúčajú jesť zdroje uhľohydrátov v noci, pretože zvyšujú pocit ospalosti. Potom môže naša koncentrácia oslabiť.
Strava nočnej smeny - tipy
Ak pracujeme na nočnej smene, musíme si vedome zvoliť produkty, ktoré dosiahnu naše nádoby na potraviny, ktoré berieme do práce. Nemali by to byť misky z náhodných, vysoko spracovaných výrobkov, ktoré spôsobujú problémy s hmotnosťou. Samostatná príprava jedla doma pred odchodom do práce bráni situáciám, keď nás náhle hlady donútia dosiahnuť hotové jedlo (sladkosti, rýchle občerstvenie). tanier i do
Dôležité je nielen to, kedy a čo jeme, ale aj to, ako to robíme. Jedlo pri práci sa musí jesť pomaly, každé sústo dôkladne žuť. Robíme to v sede. Nezabúdajme na pitnú vodu. Počas dňa by sme mali vziať najmenej 2 litre vody (môžeme piť vodu z kohútika s fľaša s filtrom).
Ak sa vrátime 24 hodín denne po návrate z nočnej smeny, mali by ste sa pokúsiť zachovať stravu. Čo to znamená Stojí za to sa pokúsiť rešpektovať prídely z hľadiska množstva a kvality.