


- Úvod
- WOK panvice
WOK panvice
Wok panvice sú neodmysliteľne spojené s ázijskou kuchyňou. Nejaký čas sa však objavujú aj v európskych kuchyniach. S nadšením ich používajú nielen milovníci čínskeho jedla, ale aj ľudia, ktorým záleží na zdravom stravovacom štýle.


















- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
Je to preto, že jedlá uvarené vo woku sú rýchlo uvarené. Okrem toho nevyžaduje veľa tuku. Sú preto oveľa zdravšie ako tie, ktoré sa pripravujú v tradičných panviciach. Rýchle tepelné spracovanie v panvici wok zachová všetku chuť a arómu jedál.
Na čo sa zamerať pri výbere woku?
Pri výbere woku na vyprážanie dávajte pozor na to, z akého materiálu je vyrobený. Medzi jedlá, ktoré sú ochotne vybrané, patria tradičné wok z ocele a liatiny. Vyznačujú sa vysokou hmotnosťou a odolnosťou zároveň. Sú relatívne ľahko udržiavateľné v čistote. Oceľové sa zahrievajú rýchlejšie ako liatinové.
Ďalším výrobkom, ktorý stojí za to vidieť, sú wok s keramickým povlakom. Je dokonale hladký, takže sa na ňom jedlo nelepí. Ich výhodou je tiež nižšia hmotnosť, ktorá umožňuje jednoduchšie manévrovanie s panvicou počas vyprážania. Pri jeho používaní však musíte pamätať na používanie drevených alebo plastových nástrojov.
Dávajte tiež pozor na tvar panvice. Ak je zaoblený, budete s najväčšou pravdepodobnosťou potrebovať špeciálny kruh, ktorý bude stáť na sporáku. Stabilizuje panvicu. Wok s mierne splošteným dnom môžete použiť prakticky na akomkoľvek type sporáka. Nezabudnite tiež, že oceľové panvice, ktoré veľmi dobre vedú magnetické pole, budú najlepšie fungovať na indukčných sporákoch.
Čo si musíte pamätať pri používaní woku?
Ako bolo uvedené vyššie, wok vám umožní pripraviť si jedlo veľmi rýchlo. Preto stojí za to vedieť, ako to urobiť. Mäso by malo byť predsmažené, ak ho jedlo obsahuje. Po vyprážaní ich vyberte z panvice a pridajte zvyšné ingrediencie, najčastejšie zeleninu, klíčky a výhonky rastlín. Keď zmäknú, mäso sa opäť pridá na panvicu.
Nezabudnite tiež, že vždy začnete pridávať suroviny v poradí od najtvrdších po najjemnejšie. Napríklad pridajte najskôr mrkvu, potom papriku a potom klíčky.