


Mramorové pekáče a zapekacie misy
Pekáč je kuchynský doplnok, ktorý kombinuje dve funkcie. Môže byť použitý ako panvica aj ako hrniec. Ak ho vložíte do rúry, zmení sa na plech. Položená na sporáku vám umožní uvariť väčšiu porciu jedla.
Výhodou takéhoto príslušenstva je ich rozmanitosť. Vyrobené z rôznych materiálov, nielenže perfektne zapadnú do interiéru, ale tiež výrazne uľahčia prácu v kuchyni. Môžete v nich variť, dusiť a piecť. Zvlášť sa odporúčajú pre jedlá v jednom hrnci, do ktorých pridávame veľa prísad naraz.
Pekáče a ďalšie výrobky
V našom internetovom obchode je k dispozícii najväčší výber typov pekáčov. Máme šancu vyhodnotiť ich vzhľad, veľkosť, tvar a farbu. Okrem toho sa vyznačujú rôznymi materiálmi použitými na výrobu. K dispozícii sú nasledujúce:
- Hliníkové pekáče - veľmi rýchlo sa zahrievajú a rovnomerne rozvádzajú teplo. Často majú druhý povlak, hlavne z titánu alebo keramiky;
- keramické pekáče - chráňte potraviny pred prilepením na povrch. Môžete v nich variť a piecť bez použitia veľkého množstva tuku. Tiež sa rýchlo zohrejú a zostanú dlho v teple. Bohužiaľ nie sú vždy odolné voči mechanickému poškodeniu;
- Oceľové pekáče - vzhľadom na svoju trvanlivosť sú spotrebiteľmi veľmi oceňované. Ľahko sa čistia, pretože väčšinu modelov je možné umývať v umývačke riadu. Sú náchylné na poškriabanie;
- žiaruvzdorné misky - to sú sklenené pekáče na pečenie mäsa alebo kastrólov. Jedlá v nich vyrobené je možné ohrievať v mikrovlnnej rúre;
- liatinové pekáče - odolné voči vlhkosti a oderu. Pomerne často sa im hovorí kastról, pretože slúžia ako pekáče husi.
Pražiarne sa predávajú s pokrievkami alebo bez nich. Kryty sú sklenené, liatinové alebo smaltované.
Tvary pekáčov
Formy na pečenie a dusenie majú rôzne tvary. Najpopulárnejšou a najkupovanejšou je okrúhla panvica. Môže byť použitý ako panvica na varenie mäsa alebo iného jedla, ktoré vyžaduje vysoké teploty. Okrúhle, oválne alebo obdĺžnikové modely v rôznych farbách a veľkostiach vedú popredné miesta aj v obchodoch.