- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- Zariadenie domácnosti
- Koberce
- taniere
- hrnčeky
- Kúpeľnové koberce
- Behúne
- pvc
- linoleu
- kúpelnové podložky
- koberce do izby
- umelá tráva
- koberce do chodby
- Jesenné trendy 2018
- Dizajn interiériu
- Doplnky do domácnosti
- šálky
- Plyšové koberce
- čalúnená textília
- Poťahové látky
- Poťahové látky na nábytok
- Provence
- Usporiadanie obývacej izby
- Nábytok
- Boxy a obedáre
- Riad
- Kuchynsky riad
- Nákup tovaru okamžite bez DPH
- Kuchynské drezy
- Bez DPH
- szco nakup bez dph
- Ako znížiť náklady
- Ako znížiť náklady na firmu
- Nákup bez DPH
- Nákup zo zahraničia
- tovar z Poľska bez DPH
- nakup bez dph v polsku
- nakup bez dph v zahranici
- nakup bez dph zo zahranicia
- nákup bez dph
- nákup bez dph v eu
- nakupovanie na firmu bez dph
- doplnky
- Drezy
- doplnky do domácnosti
- svietidlá
- osvetlenie
- hodiny
- zlaté doplnky
- Vodovodné batérie pod okno
- VIANOCE A SVIATKY
- HRNCE A PEKÁČE
- DEKORACIE DO DOMACNOSTI
- KOBERCE, ROHOŽKY, KOŽUŠINY
- ZARIADENIE DOMÁCNOSTI
Textil do domácnosti
Blog

10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé

10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ...
čítať celé
09.09.2019
Top 5 súprav kuchynských nožov z hornej police
Ako si vybrať kvalitné nože?
Samozrejme najdôležitejšou vecou nožov je čepeľ. Čím je materiál tvrdší, tým dlhšie bude v centre pozornosti. keramický. Posledne uvedené sú však relatívne krehké a poškodenú čepeľ už nie je možné znovu naostriť. Stojí za to vybrať si nože od kvalitných výrobcov, ktorí používajú kvalitné materiály, pretože nesprávna čepeľ môže zmeniť chuť pripravených výrobkov a dokonca im pripraviť výživové vlastnosti. Najlepšie a najdrahšie je Damašská oceľ , ktorá sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti mechanickému poškodeniu . Pozoruhodné nože, obvykle vyrobené z tvrdej uhlíkovej ocele (nie príliš odolné voči korózii) alebo nehrdzavejúcej (trvanlivé, ale ťažko zaostriteľné). Obľúbené sú aj titánové nože - nanešťastie veľmi drahé, min. 200 - 400 PLN za položku - a
Pohodlný, ergonomický
Podľa šéfkuchárov je dobrý nôž predĺžením ruky. Preto má pohodlnú, ergonomickú rukoväť, ktorá sedí pevne v ruke, a dĺžku čepele, ktorá vyhovuje našej výške. Dôležité je, že čím je čepeľ dlhšia, tým masívnejšia musí byť rukoväť . Vďaka tomu bude rezná sila na ňu rovnomerne rozložená a práca bude menej únavná. Nemenej dôležité sú naše kulinárske preferencie a skúsenosti s používaním kuchynských nožov - najostrejší je návrh pre profesionálov, ktorí pripravujú výrobky neštandardným spôsobom.
Top 5 alebo nože na vyberanie jedla
Existuje veľa výrobcov nožov, ale nie každý sa zaujíma o kvalitu použitých materiálov a spôsob, akým sa výrobky vyrábajú. Medzi špičkových výrobcov nožov patria De Buyer, Wusthof alebo WMF. Nižšie je uvedených päť najlepších sád, ktoré by mal mať každý kuchársky fanúšik vo svojej kuchyni:
1. Grand Gourmet WMF
V časti obsahuje sú štyri nože: univerzálny (11 cm), kuchár (20 cm), chlieb (19 cm) a zelenina (9 cm). Čepele Preformance Cut sú vyrobené zo zliatiny ocele molybdén, chróm a vanád, zatiaľ čo rukoväte sú vyrobené z ocele Cromargan®, ktorá je odolná voči kyselinám a hrdzi. Blok má tiež strieborno-čierny blok / podstavec, ktorý pojme až 45 nožov . Všetky prvky sú označené logom výrobcu. Výrobok je balený v škatuli spoločnosti. Cena: od 1285 PLN.
2. Kuchárske nože Victorinox Fibrox
púzdro obsahujúci 14 nožov a príslušenstva potrebné v kuchyni kulinárskeho milenca. Vrátane nožov: kuchyňa, cukrovinky, na zeleninu a ovocie, na lúpanie citrónov, na zdobenie citrónov, na lúpanie, na čistenie kostí, na filety, univerzálna a navyše: kuchynská špachtle, zemiaková škrabka, zemiakové očko, vidlička na mäso a orezávač. Čepele a pracovné časti sú vyrobené z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele a plastových rukovätí . Všetky komponenty sú certifikované NSF (schválené na použitie v potravinárskom priemysle). Cena: od 2028 PLN.
3. Tojiro Shippu
sada pozostávajúce z troch japonských nožov: univerzálnych (13 cm), šéfkuchárov (21 cm) a profesionálnych (16,5 cm). Čepele boli vyrobené z 63-vrstvovej ocele s jadrom VG-10. Majú tvrdosť triedy HRC 60 (+/- 1). Rukoväte sú vyrobené z prírodného magnóliového dreva, zatiaľ čo sova byvolov je vyrobená z rohov. Všetky prvky sú balené v pohodlnej škatuľke s červeným interiérom. Cena okolo 1700 PLN.
4. Kyocera Advanced Ceramic
sada štyri nože s keramickými čepeľami. Nože nemenia chuť, farbu, vôňu ani výživové vlastnosti jedla, jedlo sa na nich nelepí, nevyžaduje ostrenie. Všetky prvky sa vyrábajú v Japonsku. V súprave: bambusový blok (na položenie na dosku alebo zavesenie na stenu), šúpací nôž (7,5 cm), univerzálny nôž (11 cm), krájací nôž (13 cm) a santoku nôž (14 cm), čo je kombinácia kuchársky nôž a sekáčik. Cena: od 815 PLN.
5. Chroma Type 301 Hammered
Originál nože navrhnutý Ferdinandom Porsche a vyrobený v Japonsku. Rukoväť vyrobená z nehrdzavejúcej ocele 18/10, čepeľ vyrobená z čistej japonskej ocele 301 s jemnými zárezmi, ktoré zabraňujú prilepovaniu výrobkov počas rezania. V sadepozná nože: santoku, na odlupovanie a krájanie na plátky, všetko je zabalené vo veľkolepej krabici. Cena: od 799 PLN.
Čo by malo byť v súprave?
Pre ktoré nože vyberieme, záleží predovšetkým na tom, na čo ich chceme použiť. Vo väčšine sád nájdeme nože: Tojiro) a europeizujúce japonské modely (napr. Vybrané série Miyabi alebo Kichiji). Ceny univerzálnych nožov začínajú od 20 PLN za kus, zatiaľ čo špecializované modely stoja od niekoľkých stoviek do niekoľkých tisíc zlotých. Každý určite medzi nimi nájde perfektný súbor pre seba. Skontrolujte, do čoho sa oplatí investovať! De Buyer, Zwilling, Güde), japončina (napr. Kurouchi od Chroma, niektoré série univerzálna, kuchárka, vrúbkovaná na chlieb) (ktorý sa dá použiť aj na krájanie citrusov), ako aj na krájač zeleniny a ovocia . Jedná sa o najbežnejšie používané, a teda zvolené kuchynské nože. Nôž na sekanie , úzke na filé z rýb , krájače syrov a špeciálne na sekanie bylín . Samozrejme to nie sú všetky modely dostupné v obchodoch, ale špecializované nože na oddeľovanie kostí alebo odtučňovanie mäsa sú ponukou pre ľudí, ktorí majú viac skúseností. Nože tiež môžeme rozdeliť podľa štýlu, t. j. európskych (napr.