Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Boxy a obedáre
10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Toast vo francúzštine - recepty, doplnky, doplnky

Toast vo francúzštine - recepty, doplnky, doplnky



Týmto spôsobom sa v domácnostiach používal zastaraný chlieb - cenný produkt, ktorý sa nedal zbytočne premrhať. V stredovekej Európe to bolo veľmi populárne jedlo, ktoré sa podávalo aj počas elegantných sviatkov. Francúzskym názvom tohto druhu toastu je bolesť perdu - "stratený chlieb" alebo "stratený chlieb" . Zastaraný chlieb, keď francúzsky toast získal svoju chuť a stal sa chutným plniacim jedlom.

Celosvetový crunch-francúzsky toast



Populárny francúzsky toast je známy po celom svete a v každom jeho rohu je pripravený jeho rôzne verzie. V Amerike sa konzumujú sladké alebo slané, s chrumkavou slaninou a javorovým sirupom, v Indii s cibuľkou, chilli a kečupom, v Škótsku s klobásou. V Kanade sú raňajkami, vo Francúzsku sa jedia ako dezert av Taliansku na slané s prídavkom mozzarely ako predjedlo.

Najjednoduchší moderný recept na francúzsky toast zahŕňa: biely chlieb namočený v rozbitých vajciach, často s prídavkom mlieka. Plátky by mali byť zastarané, pretože najlepšie absorbujú vaječnú hmotu. Po namočení sa smažia na oboch stranách až do zhnednutia. Avšak, ako je to v prípade takýchto "medzinárodných" jedál, počet verzií je nespočetný a ingrediencie sa môžu ľubovoľne miešať. Môžete použiť iba žĺtky alebo celé vajcia. Mlieko je možné nahradiť mastným krémom. Niektorí dávajú prednosť celozrnnému chlebu a sú tu tiež milovníci pšenice. Niektorí chlieb krátko namáčajú, iní dlho. Francúzske toasty možno vyprážať v masle alebo oleji, pečiť v rúre alebo podávať priamo z panvice . Výber zálievok je neobmedzený, všetko záleží na tom, či dávame prednosť suchému alebo sladkému toastu.

sladký toast



Sladká verzia s žulovým povlakom. Chlieb s hnedou cukrom veľmi rýchlo, niekedy predtým, ako sa úplne opečie vnútro toastu, je lepšie ho nakrájať trochu tenšie alebo ho upiecť v rúre. Škorica tiež dodáva farbu. Francúzsky toast má veľa sledovateľov. Chrumkavé toasty s polevou sú skvelým návrhom na raňajky alebo dezert. Pri príprave sladkého toastu nezabudnite, že tento druh jedla rýchlo horí. Ak chcete zabrániť, aby sa karamelizovaná kôra počas vyprážania lepila, dajte si vhodnú panvicu, napr.

Francúzsky toast s ovocím a syrom



 malinový toast

Ingrediencie (2 porcie):
  • 8 plátok toastový chlieb, Chala alebo akýkoľvek chlieb
  • 100 g smotanového syra
  • 1 polievková lyžica vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 50 ml mlieka
  • 200 g čerstvého ovocia, napr. jahôd, malín
  • štipka soľ
  • 1 polievková lyžica masla na vyprážanie
  • práškový cukor a hrsť ovocia, ktoré slúžia

Príprava

Zmiešajte vajcia s mliekom a vanilkovým cukrom, ovocie zmiešajte do

mixér. Spojíme toast vo dvojiciach. Jedna časť je rozmazaná syrom a na vrch položte lyžičku miešaného ovocia. Rozotrite a prikryte druhým plátkom. Kombinujte toast z oboch strán do vaječnej hmoty. Smažte v horúcom masle po dobu asi 2 minút na každej strane, kým svetlo nezhnedne. Podávame s čerstvým ovocím posypaným práškovým cukrom.

slaný toast



suchý otočná čepeľ, ktorý nepoškrabáva povlak panvice. S ním môžete ľahko získať rovnomerne opečený toast. Francúzsky toast môže byť nielen výdatné raňajky, ale tiež funguje dobre ako obed alebo večera. Toto veľmi jednoduché jedlo sa v závislosti od prísad môže stať gurmánskym jedlom. Podávané s čerstvými figami a kozím syrom alebo v rukolach, cherry paradajkách a parmezáne, zapôsobia nielen na domácnosť, ale aj na stretnutie s priateľmi. Aby francúzsky toast vyzeral chutný, musíme ho pekne opečiť na oboch stranách. Bude to pre nás užitočné

Francúzsky toast à la bruschetta - s paradajkovou salsou a bazalkou



 Francúzsky toast s paradajkami

Ingrediencie (2 porcie)
  • 4 plátky chleba
  • 2 vajcia
  • 5 polievkových lyžíc mlieka
  • soľ, korenie
  • 1 strúčik cesnaku pritlačený cez cesnakový lis
  • štipka chilli
  • 1 polievková lyžica čerstvého tymiánu
  • 50 g masla

Salsa

Príprava

Salsa: olúpajte paradajky, odstráňte semená, nakrájajte na kocky, vložte do misky a pridajte olej, ocot, soľ, korenie, cesnak, čerstvú bazalku. Premiešajte.



Toasty: vidličkou, opekajte vajcia s mliekom, pridajte soľ, korenie, cesnak, chilli, bylinky. Maslo zohrejte na panvici. Chlieb ponorte do vaječnej hmoty a jemne tlačte. Vypečieme na oboch stranách asi 2 minúty, zhnednú. Podávajte na tanieri s paradajkovou salsou a listami bazalky.

Francúzske toasty stoja veľmi málo a dokonca aj začiatočník kuchár ich pripraví rýchlo a bez problémov. Množstvo ingrediencií a spôsobov ich prípravy z nich urobilo extrémne populárne jedlo po celom svete.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk