Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30,00 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Boxy a obedáre
10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Švédske dezerty: Semlor, Blåbärspaj, Saffranspannkaka
09.09.2019

Švédske dezerty: Semlor, Blåbärspaj, Saffranspannkaka



Nemôžete sa schovať - Švédsko nie je v očiach sveta kulinárskou mocou a pravdepodobne nikdy nebude. Každá kuchyňa má však svoje tajomstvá: Semlor - oblátky s mandľovou hmotou, Blåbärspaj - čučoriedkový koláč a Saffranspannkaka - šafranový koláč.

Semlor - recept



Ingrediencie na cesto (18 roliek):
  • 1 polievková lyžica zŕn kardamon
  • 300 ml mlieka
  • 59 g čerstvých kvasníc
  • 135 g jemného cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 150 g nesoleného, teplého masla
  • 1 vajce
  • 660 - 720 g chlieb


Zložky pre náplň:
  • 250 g mandle
  • 225 g jemného cukru
  • 900 ml šľahačiek


Spôsob prípravy:

Semená kardamónu dôkladne premiešajte v trecej miske. Nalejte mlieko do hrnca, pridajte kardamóm a zahrievajte, až kým zmes nebude vlažná. Rozdrvte droždie a vložte ho do misky - pridajte teplé mlieko s kardamómom, cukrom, soľou, maslom a vajcom. Zmiešajte všetky ingrediencie a potom za stáleho miešania pomaly pridajte múku. Mali by ste si dať hodvábne a flexibilné cesto. Misku prikryte tkaninou a cesto nechajte 45-60 minút kysnúť.

Počas tejto doby začnite pripravovať náplň. Základom bude mandľová pasta: mandle sa obaria a potom sa zmiešajú s jemným práškom. Pridajte cukor a miešajte 5-7 minút, kým nezískate hladkú pastu.

semlor

Ak už cesto povstalo, rozdeľte ho na 18 častí a z každého z nich vytvorte guľu. Gule rozmiestnite na plech na pečenie potiahnutý papierom na pečenie. Vajíčko porazte a každú časť cesta rozotrite štetec. Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte koláče 6-7 minút. Vyberte rolky a ochladte ich na grile.

Odrežte vrcholy roliek a ostatné časti odrežte lyžičkou. Nastrúhajte mandľovú pastu a zmiešajte ju s cestom z vnútornej strany roliek a mlieka, až kým nezískate krémovú hmotu. Cukrovinky rukáv buchty, prikryte predtým narezanými časťami a ozdobte šľahačkou. Posypte sladkosti práškovým cukrom.

Blåbärspaj - recept



Ingrediencie do cesta (8 porcií):
  • 250 g múky
  • štipka soľ
  • 3 polievkové lyžice jemného cukru
  • 125 g studeného masla
  • 3 polievkové lyžice studenej vody


Zložky pre náplň:
  • 500 g čučoriedok alebo čučoriedok (môžu byť čerstvé alebo mrazené)
  • 2 lyžice kukuričná múka alebo zemiaky
  • ⅔ šálka jemného cukru
  • voliteľné: ¼ - ½ lyžičky škorica
  • voliteľné: citrónová kôra


Spôsob prípravy:

Pridajte múku a soľ do časti kuchynský robot a miešajte ich niekoľko sekúnd. Potom pridajte cukor a nakrájané maslo a nechajte zariadenie bežať ďalších 10 - 15 sekúnd. Po vypnutí robota by ste mali dostať zmes s konzistenciou jemných omrvín.

Pridajte vodu a robota reštartujte ďalších 20-30 sekúnd. Vyberte lepkavé cesto zo stroja a hnajte ho na doske. Z cesta pripravte guľu, zabalte ju do lepiacej fólie a vložte do chladničky na 30 minút. Predhrievajte rúru na 200 ° C.

Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na prachovej múke val. Skúste mu dať tvar kruhu s priemerom asi 30 cm. Premazané pláty o priemere 23 cm dokončite hotovým cestom. Prebytočné cesto nakrájajte nožom a uložte ho na neskôr.

Vo veľkej mise zmiešajte čučoriedky / čučoriedky, kukuričnú múku / zemiakovú múku a cukor a všetko vložte do cesta.

Zostávajúce cesto odrežte hrubé prúžky široké asi 1 cm. Usporiadajte ich striedavo na výplňovej vrstve, až kým nezískate vzor mriežky.

Pripravené cesto pečieme približne 45 - 50 minút, kým nedosiahne zlatohnedú farbu. Po vybratí z rúry ich nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom ich podávajte.

Saffranspannkaka - recept



Ingrediencie (6 dávok):
  • 1 šálka krátkej ryže (napr. Arborio alebo Mochi)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 1/2 šálky vody
  • 1 1/4 šálky krému
  • 1 šálka mlieka
  • 1 balík vlákna šafranu
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1/2 šálky mandle, lúpané a nasekané
  • 5 vajec


Spôsob prípravy:

Ryžu a soľ varte na miernom ohni, až kým sa takmer všetka voda neodparí. Pridajte krém a pokračujte vo varení. Potom pridajte mlieko a zmes varte, kým nezískate konzistenciu krémovej kaše - malo by to trvať asi 30 minút.

Zložte hrniec z tepla a zamiešajtePridajte šafran, cukor a mandle. Zmiešajte všetky ingrediencie - môžete pridať trochu vodky na rozpustenie šafranu.

Rozlomte vajíčka a premiešajte ich vidličkou, potom ich nalejte na panvicu a zmiešajte s ostatnými prísadami.

Pripravte formu na koláč (približne 28 cm x 38 cm) a namažte ju maslom, potom vylejte cesto. Pečte ich v rúre asi 30 minút pri 225 ° C.

Cesto podávajte teplé, priamo z rúry, so šľahačkou a džemom.

Vyskúšajte naše recepty vo vašej kuchyni a potešte svojich blízkych neznámymi príchuťami!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk