- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- Zariadenie domácnosti
- Koberce
- taniere
- hrnčeky
- Kúpeľnové koberce
- Behúne
- pvc
- linoleu
- kúpelnové podložky
- koberce do izby
- umelá tráva
- koberce do chodby
- Jesenné trendy 2018
- Dizajn interiériu
- Doplnky do domácnosti
- šálky
- Plyšové koberce
- čalúnená textília
- Poťahové látky
- Poťahové látky na nábytok
- Provence
- Usporiadanie obývacej izby
- Nábytok
- Boxy a obedáre
- Riad
- Kuchynsky riad
- Nákup tovaru okamžite bez DPH
- Kuchynské drezy
- Bez DPH
- szco nakup bez dph
- Ako znížiť náklady
- Ako znížiť náklady na firmu
- Nákup bez DPH
- Nákup zo zahraničia
- tovar z Poľska bez DPH
- nakup bez dph v polsku
- nakup bez dph v zahranici
- nakup bez dph zo zahranicia
- nákup bez dph
- nákup bez dph v eu
- nakupovanie na firmu bez dph
- doplnky
- Drezy
- doplnky do domácnosti
- svietidlá
- osvetlenie
- hodiny
- zlaté doplnky
- Vodovodné batérie pod okno
- VIANOCE A SVIATKY
- HRNCE A PEKÁČE
- DEKORACIE DO DOMACNOSTI
- KOBERCE, ROHOŽKY, KOŽUŠINY
- ZARIADENIE DOMÁCNOSTI
Textil do domácnosti
Blog

10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé

10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ...
čítať celé
09.09.2019
Švédske dezerty: Semlor, Blåbärspaj, Saffranspannkaka
Nemôžete sa schovať - Švédsko nie je v očiach sveta kulinárskou mocou a pravdepodobne nikdy nebude. Každá kuchyňa má však svoje tajomstvá: Semlor - oblátky s mandľovou hmotou, Blåbärspaj - čučoriedkový koláč a Saffranspannkaka - šafranový koláč.
Semlor - recept
Ingrediencie na cesto (18 roliek):
- 1 polievková lyžica zŕn kardamon
- 300 ml mlieka
- 59 g čerstvých kvasníc
- 135 g jemného cukru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 150 g nesoleného, teplého masla
- 1 vajce
- 660 - 720 g chlieb
Zložky pre náplň:
- 250 g mandle
- 225 g jemného cukru
- 900 ml šľahačiek
Spôsob prípravy:
Semená kardamónu dôkladne premiešajte v trecej miske. Nalejte mlieko do hrnca, pridajte kardamóm a zahrievajte, až kým zmes nebude vlažná. Rozdrvte droždie a vložte ho do misky - pridajte teplé mlieko s kardamómom, cukrom, soľou, maslom a vajcom. Zmiešajte všetky ingrediencie a potom za stáleho miešania pomaly pridajte múku. Mali by ste si dať hodvábne a flexibilné cesto. Misku prikryte tkaninou a cesto nechajte 45-60 minút kysnúť.
Počas tejto doby začnite pripravovať náplň. Základom bude mandľová pasta: mandle sa obaria a potom sa zmiešajú s jemným práškom. Pridajte cukor a miešajte 5-7 minút, kým nezískate hladkú pastu.
Ak už cesto povstalo, rozdeľte ho na 18 častí a z každého z nich vytvorte guľu. Gule rozmiestnite na plech na pečenie potiahnutý papierom na pečenie. Vajíčko porazte a každú časť cesta rozotrite štetec. Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte koláče 6-7 minút. Vyberte rolky a ochladte ich na grile.
Odrežte vrcholy roliek a ostatné časti odrežte lyžičkou. Nastrúhajte mandľovú pastu a zmiešajte ju s cestom z vnútornej strany roliek a mlieka, až kým nezískate krémovú hmotu. Cukrovinky rukáv buchty, prikryte predtým narezanými časťami a ozdobte šľahačkou. Posypte sladkosti práškovým cukrom.
Blåbärspaj - recept
Ingrediencie do cesta (8 porcií):
- 250 g múky
- štipka soľ
- 3 polievkové lyžice jemného cukru
- 125 g studeného masla
- 3 polievkové lyžice studenej vody
Zložky pre náplň:
- 500 g čučoriedok alebo čučoriedok (môžu byť čerstvé alebo mrazené)
- 2 lyžice kukuričná múka alebo zemiaky
- ⅔ šálka jemného cukru
- voliteľné: ¼ - ½ lyžičky škorica
- voliteľné: citrónová kôra
Spôsob prípravy:
Pridajte múku a soľ do časti kuchynský robot a miešajte ich niekoľko sekúnd. Potom pridajte cukor a nakrájané maslo a nechajte zariadenie bežať ďalších 10 - 15 sekúnd. Po vypnutí robota by ste mali dostať zmes s konzistenciou jemných omrvín.
Pridajte vodu a robota reštartujte ďalších 20-30 sekúnd. Vyberte lepkavé cesto zo stroja a hnajte ho na doske. Z cesta pripravte guľu, zabalte ju do lepiacej fólie a vložte do chladničky na 30 minút. Predhrievajte rúru na 200 ° C.
Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na prachovej múke val. Skúste mu dať tvar kruhu s priemerom asi 30 cm. Premazané pláty o priemere 23 cm dokončite hotovým cestom. Prebytočné cesto nakrájajte nožom a uložte ho na neskôr.
Vo veľkej mise zmiešajte čučoriedky / čučoriedky, kukuričnú múku / zemiakovú múku a cukor a všetko vložte do cesta.
Zostávajúce cesto odrežte hrubé prúžky široké asi 1 cm. Usporiadajte ich striedavo na výplňovej vrstve, až kým nezískate vzor mriežky.
Pripravené cesto pečieme približne 45 - 50 minút, kým nedosiahne zlatohnedú farbu. Po vybratí z rúry ich nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom ich podávajte.
Saffranspannkaka - recept
Ingrediencie (6 dávok):
- 1 šálka krátkej ryže (napr. Arborio alebo Mochi)
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 1/2 šálky vody
- 1 1/4 šálky krému
- 1 šálka mlieka
- 1 balík vlákna šafranu
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1/2 šálky mandle, lúpané a nasekané
- 5 vajec
Spôsob prípravy:
Ryžu a soľ varte na miernom ohni, až kým sa takmer všetka voda neodparí. Pridajte krém a pokračujte vo varení. Potom pridajte mlieko a zmes varte, kým nezískate konzistenciu krémovej kaše - malo by to trvať asi 30 minút.
Zložte hrniec z tepla a zamiešajtePridajte šafran, cukor a mandle. Zmiešajte všetky ingrediencie - môžete pridať trochu vodky na rozpustenie šafranu.
Rozlomte vajíčka a premiešajte ich vidličkou, potom ich nalejte na panvicu a zmiešajte s ostatnými prísadami.
Pripravte formu na koláč (približne 28 cm x 38 cm) a namažte ju maslom, potom vylejte cesto. Pečte ich v rúre asi 30 minút pri 225 ° C.
Cesto podávajte teplé, priamo z rúry, so šľahačkou a džemom.
Vyskúšajte naše recepty vo vašej kuchyni a potešte svojich blízkych neznámymi príchuťami!