Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Boxy a obedáre
10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Štedrý deň kapor tromi spôsobmi

Štedrý deň kapor tromi spôsobmi

Kapor v želé



Studený kapor je jedným z najpopulárnejších vianočných jedál na našich stoloch. Jedinečná chuť mäsa je zvýraznená želé pripravenou z odvaru získaného pri varení rýb. Môže sa vyrábať aj na báze zeleninového vývaru.

Zloženie:

  • 1 kapra (približne 500 g)
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 zelerový koreň
  • 1 malý pór
  • niekoľko korenia
  • niekoľko fazule nové korenie
  • niekoľko bobkové listy
  • 1 lyžica octu
  • želatína
  • proteín z 1 vajíčka
  • štipka soli


Spôsob prípravy:

Kapra kliešte na kosti opláchnite, opláchnite, utrite, nakrájajte na malé časti a posypte soľou. Dajte zeleninu do širokého hrnca, potom vylejte vodou, pridajte korenie a varte do mäkka. Pridajte kúsky kapra do vriaceho vývaru a varte asi 10 minút, pričom dávajte pozor, aby sa neprevarili a nerozpadli sa. Varené ryby odstránime a necháme vychladnúť. Odstráňte zeleninu z vývaru (nakrájajte mrkvu na plátky), potom ju preceďte, pridajte ocot av prípade potreby ju vyčeďte. Nakoniec pridajte rozpustenú želatínu (proporcie sú na obale) a mierne ochladte. Na tanier položte kúsky kapra a mrkvy alebo iné ozdoby, celý vylejte odvarmi želatíny a nechajte rezať (napr. V chladničke).

Poznámka. Odvar sa vyčíri pridaním vaječného bielka a varením, kým sa neodreže. Napchajte všetko gázou. Vďaka tomu bude želé priehľadné.

kapor v smotane



Kapor sa tiež môže podávať horúci, napr. pečený s aromatickou omáčkou v peci. Takto pripravená ryba bude šťavnatá a mimoriadne chúlostivá a okrem toho nestratí svoje cenné živiny. Ak ho pred pečením opečieme na panvici, bude mať lahodnú chrumkavú kôrku, ktorá krásne kontrastuje s bielym mäsom. Dovolenkový kapor chutí vynikajúco v kombinácii s pečenými zemiakmi a smotanovou omáčkou s nádychom parmezánu.

Zloženie:

  • 4 kaprové zvony
  • 8 zemiakov
  • 2 cibule
  • 400 ml 18% krému
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • 150 g strúhaného parmezán
  • 4 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vázy
  • 4 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • štipka čierneho korenia
  • maslo na vyprážanie


Spôsob prípravy:

Zvonok kapra očistite kliešťami (môžete si tiež kúpiť hotové filé) a potom ho dôkladne umyte a osušte. Pripravenú rybu ochutnajte obľúbeným korením a posypte múkou. Medzitým zemiaky umyjeme a uvaríme na koži, t. J. Spolu s kožou, ochladíme a nakrájame na plátky. Potom pripravíme dve panvice na vyprážanie, v ktorých vyprážeme kaprové maslo a cibuľu nakrájanú na perie. V miske zmiešajte smotanu s gréckym jogurtom a pridajte ju do cibule, dochutíme korením, privaríme a povaríme. Predhrievajte rúru na 200 ° C. Preveďte kapra na jedlá odolné voči teplu, zabaľte do zemiakov, nalejte omáčku s cibuľou a posypte strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Pripravenú misku vložte do rúry na približne 15 minút alebo do zapečenia syra.

sladký kapor



židovský sladký kapor má mierne krémovú a mierne korenistú chuť, ktorá pretrváva dlho poschodia. Zvyčajne sa podáva v želé, ale dusené mäso je mäkké a aromatickejšie, preto sa oplatí ho vyrobiť. Pripravujeme kapra v židovskom štýle so škoricou, klinčekmi, hrozienkami a citrusovými plodmi, ktoré vďačia svojej jedinečnej chuti.

Zloženie:

  • vyzváňací tón 5 kaprov
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice hrozienok
  • 2 lyžice sušená brusnica
  • 2 lyžice mandľové vločky
  • 1 lyžička škorica
  • 5 karafiát
  • 1 citrón
  • polovica pomarančovej šťavy
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1 l rastlinného materiálu
  • 2 polievkové lyžice masla
  • štipka soli


Spôsob prípravy:

Kaprový zvon očistite pomocou klieští (môžete si kúpiť aj filé), dať do misy a posypať citrónovou šťavou. Nakrájajte cibuľu na perie a opražte na masle. Potom široká panvica pridajte kapra, posypte soľou, pridajte víno, vývar a pomarančový džús a nakoniec pridajte korenie a sušené ovocie. Všetko prikryte a duste na miernom ohni, až kým rybya zmení sa na svetlo béžovú, potom odstráňte vrchnák a chvíľu varte. Hotový kapor podávajte s omáčkou, ktorú dusil (spolu so sušeným ovocím a orechmi).

Rybie kuchynské doplnky



Na prípravu kaprov alebo v skutočnosti akýchkoľvek rýb potrebujeme, aby sa rameno prevrátili a použili ryby. Zvážte aj kúpu klieští na odstraňovanie kostí . Toto je skutočne úzka pinzeta, vďaka ktorej sa zbavíme mäsa drobných ostrých kostí. Môžeme tiež použiť špeciálny filetovací nôž, ale jeho použitie si vyžaduje prax. Zaujímavým vybavením sú tiež: doska na viazanie rýb, škrabky a nožnice na kosti . Okrem toho bude užitočná podlhovastá servírovacia misa alebo žiaruvzdorná misa na grilovanie kaprov v rúre, ako aj rukavice na teplé jedlá a široký plochý hrniec - napríklad ten, ktorý môžete použiť na sporáku aj v rúre - a naberacia panva, ktorá bude užitočná na nalievanie želé rýb. Vďaka tomuto jednoduchému príslušenstvu bude príprava slávnostného kapra skutočne potešením. Skontrolujte, aké ľahké to je!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk