- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- Zariadenie domácnosti
- Koberce
- taniere
- hrnčeky
- Kúpeľnové koberce
- Behúne
- pvc
- linoleu
- kúpelnové podložky
- koberce do izby
- umelá tráva
- koberce do chodby
- Jesenné trendy 2018
- Dizajn interiériu
- Doplnky do domácnosti
- šálky
- Plyšové koberce
- čalúnená textília
- Poťahové látky
- Poťahové látky na nábytok
- Provence
- Usporiadanie obývacej izby
- Nábytok
- Boxy a obedáre
- Riad
- Kuchynsky riad
- Nákup tovaru okamžite bez DPH
- Kuchynské drezy
- Bez DPH
- szco nakup bez dph
- Ako znížiť náklady
- Ako znížiť náklady na firmu
- Nákup bez DPH
- Nákup zo zahraničia
- tovar z Poľska bez DPH
- nakup bez dph v polsku
- nakup bez dph v zahranici
- nakup bez dph zo zahranicia
- nákup bez dph
- nákup bez dph v eu
- nakupovanie na firmu bez dph
- doplnky
- Drezy
- doplnky do domácnosti
- svietidlá
- osvetlenie
- hodiny
- zlaté doplnky
- Vodovodné batérie pod okno
- VIANOCE A SVIATKY
- HRNCE A PEKÁČE
- DEKORACIE DO DOMACNOSTI
- KOBERCE, ROHOŽKY, KOŽUŠINY
- ZARIADENIE DOMÁCNOSTI
Textil do domácnosti
Blog

10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé

10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ...
čítať celé
09.09.2019
Kale - vlastnosti a použitie. Recepty s kale jedlami
Kale je zelenina s vysokou výživnou hodnotou a mnohými zdraviu prospešnými vlastnosťami. Vo svojom zložení obsahuje zlúčeniny s protirakovinovým účinkom a zaisťujúce správny stav pokožky a vlasov. Kale má široké kulinárske využitie - je súčasťou zelených koktailov a teplých jedál.
Kale - pokladnica vitamínov, minerálov a antioxidantov
kale je kapustová odroda so zelenými, tuhými a rebrovanými zoznam. Táto zelenina sa cení predovšetkým pre svoje vysoké výživové hodnoty a zdravotné vlastnosti, ktoré sa používali v staroveku. Kale je zdrojom mnohých vitamínov a minerálov. Obsahuje vitamíny B (B1, B2, B3, B6), kyselinu listovú, vitamín C , K a beta-karotén. Poskytuje tiež železo, vápnik, horčík, draslík, fosfor a zinok. Kale má tiež vlákninu s veľmi priaznivým účinkom na organizmus. Táto zlúčenina reguluje funkciu čriev a urýchľuje metabolizmus. Cennou súčasťou kelu je sulforaphan - prírodná látka s antioxidačnými vlastnosťami (antioxidačné) vlastnosti, ktoré majú protirakovinové a protizápalové vlastnosti. Kale je nízkokalorická zelenina. Existuje iba asi 30 kcal na 100 gramov. Ďalšie antioxidanty prítomné v kale sú tiež: luteín a zeaxantín s priaznivými účinkami na oči, beta-karotén a vitamín C. Chlorofyl - zelené farbivo - má tiež antioxidačné vlastnosti.
Zdravotné vlastnosti Kale
Kale sa v Poľsku už dlho považuje za typickú okrasnú rastlinu. V súčasnosti sa čoraz častejšie používa v kulinárskom svete. Odporúča sa v strave z dôvodu mnohých zdraviu prospešných vlastností. Kale je oceňovaný najmä pre svoju antioxidačnú aktivitu . Vo svojom zložení obsahuje zlúčeniny, ktoré patria do tzv "Zachytávače voľných radikálov kyslíka", ktoré majú škodlivý vplyv na organizmus - urýchľujú proces starnutia a sú zodpovedné za vývoj mnohých chorôb, ako sú rakovina, ateroskleróza, zápaly kože a problémy so zrakom. Látky, ktoré poskytuje kale , posilňujú imunitu, zlepšujú vzhľad a stav vlasov, pokožky a nechtov a majú priaznivý vplyv na fungovanie oka, okrem iného bránia makulárna degenerácia.
Kale je zdrojom minerálov, ktoré posilňujú kosti (vápnik), chránia pred anémiou (železo) a pozitívne ovplyvňujú činnosť nervového systému, srdca a svalov (horčík, draslík). Táto hodnotná zelená zelenina má antiaterosklerotické, antikoagulačné a protizápalové vlastnosti. Zlúčeniny v ňom obsiahnuté stimulujú tvorbu červených krviniek, uzatvárajú krvné cievy a bránia srdcovým chorobám. Sulforaphane nachádzajúci sa v kale chráni pred rakovinou pľúc, prsníka, vaječníkov a kolorektálneho traktu a pôsobí proti rozvoju peptických vredov spôsobených baktériou Helicobacter pylori.
Kale - zelenina so širokým kulinárskym využitím
Kale sa v Poľsku stáva čoraz obľúbenejšou. Na jej základe sú pripravené zelené koktaily na chudnutie, čistenie a posilnenie imunity. Príprava chutných a výživných štiav sa kale kombinuje s inou zeleninou alebo ovocím, napríklad so zelenou uhorkou, avokádom, jablkom, banánom, pomarančom, kivi alebo špenátom. Na výrobu zdravého zeleného kokteilu potrebujete iba mixér alebo odšťavovač. Kale je vynikajúca ako prísada do polievok, dusených mäsa, omeliet a kotletiek.
Kale sa používa na prípravu chutných šalátov, miešaných vajíčok, mäsových pečienok a kastrólov. Populárna pochúťka je kale chips, t. J. Nasekané listy, mierne pokvapkané olejom, korenené a pečené v peci. Kale je možné kombinovať s krupicami (pohánka, proso) s rybami alebo mäsom (losos, morka) a inou zeleninou (tekvica, zelený hrášok, paradajky, cuketa). Kale tiež pripraví chutné pesto, ktoré sa dá podávať s cestovinami. V kuchárskych knihách a sprievodcoch varením nájdete celý rad receptov na rôzne jedlá z kelu.
Recept na morčacie rolády s kel, sušenými paradajkami a zelerom
Potreba: doska na sekanie, paličky, špáradlá, riady odolné voči ohňu.
Zloženie:
- 1 veľký morčacie filé,
- hrsť čerstvého kapusta,
- 1 jar sušené paradajky v oleji, Div>