- Štítky blogu
- Zariadenie domácnosti
- Koberce
- taniere
- hrnčeky
- Kúpeľnové koberce
- Behúne
- pvc
- linoleu
- kúpelnové podložky
- koberce do izby
- umelá tráva
- koberce do chodby
- Jesenné trendy 2018
- Dizajn interiériu
- Doplnky do domácnosti
- šálky
- Plyšové koberce
- čalúnená textília
- Poťahové látky
- Poťahové látky na nábytok
- Provence
- Usporiadanie obývacej izby
- Nábytok
- Boxy a obedáre
- Riad
- Kuchynsky riad
- Nákup tovaru okamžite bez DPH
- Kuchynské drezy
- Bez DPH
- szco nakup bez dph
- Ako znížiť náklady
- Ako znížiť náklady na firmu
- Nákup bez DPH
- Nákup zo zahraničia
- tovar z Poľska bez DPH
- nakup bez dph v polsku
- nakup bez dph v zahranici
- nakup bez dph zo zahranicia
- nákup bez dph
- nákup bez dph v eu
- nakupovanie na firmu bez dph
- doplnky
- Drezy
- doplnky do domácnosti
- svietidlá
- osvetlenie
- hodiny
- zlaté doplnky
- Vodovodné batérie pod okno
Blog

10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé

10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ...
čítať celé
09.09.2019
Hubová polievka - jesenná pochúťka v troch scénach
Real-mushroom-with-cream mascarpone
Ingrediencie (6 porcií):
- hrsť sušených hríbikov
- olivový olej
- 600 g čerstvých zmiešaných húb, očistených a nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
- 1 červená cibuľa, olúpaná a jemne nasekaná
- hrsť čerstvých tymiánových listov
- morská soľ
- čierne korenie, čerstvo pomleté
- 1 liter vývaru
- 1 petržlen, nakrájaný
- 1 lyžica syra mascarpone
- 1 citrón
Spôsob prípravy:
Sušené huby ošípaných v divine malú misku, nalejeme vriacu vodu (iba dovtedy, kým pokrýva huby) a nechajte nasiaknuť. Zahrejte veľký hrniec a nalejte doň olivový olej a čerstvé huby. Miešajte rýchlo minútu, potom pridajte cesnak, cibuľu, tymián a nejaké korenie. Nechajte ingrediencie asi minútu, potom pridajte polovicu hríbiku a nasekajte ich predtým - druhú polovicu nechajte celé. Nalejte vodu, v ktorej huby vsiakli cez sitko do hrnca. Zmes sa varí asi 20 minút, kým sa väčšina neodparí.
Zmes ochutte a pridajte vývar. Dajte polievku do varu a povarte ju 20 minút. Nalejte polievku polievky a pretlačte ju do pyré konzistencie, potom ju nalejte zvyškom huby späť na panvicu, pridajte petržlen a mascarpone.
Pred podávaním premiešajte soľ, korenie, citrónovú kôru a polovicu šťavy a potom lyžičkou alebo miskou naneste lyžičkou na stred polievky. Predtým, ako začnete jesť, zmiešajte citrónovú omáčku s polievkou, ktorá vyprodukuje všetku chuť húb.
krémová huba s ciabatta
Ingrediencie (6 dávok):
- 600 g čerstvých zmiešaných húb
- 1 cibuľa
- 2 palice zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- petržlen
- pár vetvičiek tymiánu
- olivový olej
- 1,5 l vývaru
- 75 ml 18% krému
- 6 kúskov ciabatty
- extra panenský olivový olej
Spôsob prípravy:
Huby očistite a nakrájajte na plátky. Jemne olúpajte cibuľu, cesnak a zeler. Potom nakrájajte petržlen a zbierajte listy tymiánu. Nalejte pár kvapiek oleja do horúceho hrniec, pridajte cibuľu, zeler, cesnak, petržlenovú vňať (nie všetky - ponechajte trochu na ozdobu), tymiánové listy a huby. Hrniec uzavrite vekom a ingrediencie varte na miernom ohni, až kým nebudú mäkké.
Vložte 4 polievkové lyžice húb z hotového mixu a uložte ich na neskoršie použitie. Nalejte vývar do hrnca a umiestnite ho na mierne teplo. Keď dáte polievku do varu, znížte teplotu a varte 15 minút. Polievku ochutíme soľou a korením, podľa chuti a potom premiešame, kým nemá hladkú krémovú konzistenciu. Pridajte krém a dajte polievku do varu, potom ju vyberte z horúčavy.
Ciabattu varte v hriankovači alebo na grilovacia panvica. Hotové plátky rozprestrite väčšinou huby, ktoré ste predtým vložili, a pokvapkajte olejom. Polievku podávajte v miskách, ozdobte petržlenovou vňaťou a hríbmi s ciabatta ako prílohu.