Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Boxy a obedáre
10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Hubová polievka - jesenná pochúťka v troch scénach

Hubová polievka - jesenná pochúťka v troch scénach

Real-mushroom-with-cream mascarpone



Ingrediencie (6 porcií):
  • hrsť sušených hríbikov
  • olivový olej
  • 600 g čerstvých zmiešaných húb, očistených a nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1 červená cibuľa, olúpaná a jemne nasekaná
  • hrsť čerstvých tymiánových listov
  • morská soľ
  • čierne korenie, čerstvo pomleté
  • 1 liter vývaru
  • 1 petržlen, nakrájaný
  • 1 lyžica syra mascarpone
  • 1 citrón


Spôsob prípravy:

Sušené huby ošípaných v divine malú misku, nalejeme vriacu vodu (iba dovtedy, kým pokrýva huby) a nechajte nasiaknuť. Zahrejte veľký hrniec a nalejte doň olivový olej a čerstvé huby. Miešajte rýchlo minútu, potom pridajte cesnak, cibuľu, tymián a nejaké korenie. Nechajte ingrediencie asi minútu, potom pridajte polovicu hríbiku a nasekajte ich predtým - druhú polovicu nechajte celé. Nalejte vodu, v ktorej huby vsiakli cez sitko do hrnca. Zmes sa varí asi 20 minút, kým sa väčšina neodparí.

Zmes ochutte a pridajte vývar. Dajte polievku do varu a povarte ju 20 minút. Nalejte polievku polievky a pretlačte ju do pyré konzistencie, potom ju nalejte zvyškom huby späť na panvicu, pridajte petržlen a mascarpone.

Pred podávaním premiešajte soľ, korenie, citrónovú kôru a polovicu šťavy a potom lyžičkou alebo miskou naneste lyžičkou na stred polievky. Predtým, ako začnete jesť, zmiešajte citrónovú omáčku s polievkou, ktorá vyprodukuje všetku chuť húb.

krémová huba s ciabatta



Ingrediencie (6 dávok):
  • 600 g čerstvých zmiešaných húb
  • 1 cibuľa
  • 2 palice zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlen
  • pár vetvičiek tymiánu
  • olivový olej
  • 1,5 l vývaru
  • 75 ml 18% krému
  • 6 kúskov ciabatty
  • extra panenský olivový olej


Spôsob prípravy:

Huby očistite a nakrájajte na plátky. Jemne olúpajte cibuľu, cesnak a zeler. Potom nakrájajte petržlen a zbierajte listy tymiánu. Nalejte pár kvapiek oleja do horúceho hrniec, pridajte cibuľu, zeler, cesnak, petržlenovú vňať (nie všetky - ponechajte trochu na ozdobu), tymiánové listy a huby. Hrniec uzavrite vekom a ingrediencie varte na miernom ohni, až kým nebudú mäkké.

Vložte 4 polievkové lyžice húb z hotového mixu a uložte ich na neskoršie použitie. Nalejte vývar do hrnca a umiestnite ho na mierne teplo. Keď dáte polievku do varu, znížte teplotu a varte 15 minút. Polievku ochutíme soľou a korením, podľa chuti a potom premiešame, kým nemá hladkú krémovú konzistenciu. Pridajte krém a dajte polievku do varu, potom ju vyberte z horúčavy.


Ciabattu varte v hriankovači alebo na grilovacia panvica. Hotové plátky rozprestrite väčšinou huby, ktoré ste predtým vložili, a pokvapkajte olejom. Polievku podávajte v miskách, ozdobte petržlenovou vňaťou a hríbmi s ciabatta ako prílohu.



Ingrediencie (4 porcie):
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • 1 vývar kocka
  • ½ kopy čerstvého tymiánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 veľmi veľké huby
  • 100 g ryža Basmati
  • 1 lyžica 18% smotany
  • 1 lyžička hľuzovkový olej


Spôsob prípravy:

Ošúpeme a nakrájame cibuľu na tenké plátky, potom ich dáme do horúcej nádoby s 2 lyžicami olivového oleja. Pridajte drvený vývar, štipku soli a korenia, tymiánové listy a 2 strúčiky cesnaku. Ruky rozdeľte rukami na menšie kúsky a pridajte ich do ryžového hrnca. Po niekoľkých minútach nalejte do hrnca 1 liter vriacej vody a polievku uvarte pod krytom. Keď je pripravený, zmiešajte ho, aby ste dosiahli jednotnú konzistenciu. Potom ochutte a zmiešajte so smotanou a hľuzovkovým olejom.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk