Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30,00 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Boxy a obedáre
10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Cuketa semená - prehľad najlepších odrôd
09.09.2019

Cuketa semená - prehľad najlepších odrôd



Medzi jeho hlavné výhody patrí: nízkokalorická hodnota, veľké množstvo vitamínov B, C a A, veľké množstvo draslíka, fosforu, horčíka a vlákniny. Preto sa používa v našich kuchyniach. Cuketu podrobujeme rôznym úpravám: vyberáme, marinujeme, dusíme, smažíme a nakrájame surové. A ako zvedavosť stojí za to uviesť, že aj jedlé cukety kvety . Používajú sa na zlepšenie chuti polievok a šalátov ako prísady plnky - aj keď sú tu ľudia, ktorí milujú žlté kvety cukety spolu s cestíčkom.

  • Astra Polka - najjednoduchšie je rozoznať podľa charakteristických zapustených listov so striebornými škvrnami. Je to odroda cukety s tmavozeleným ovocím v tvare klbka so škvrnami ľahších škvŕn. Ovocie má ľahké mäso, je veľmi chutné a pevné a najlepšie sú, keď dosiahnu dĺžku až 22 cm. Výnosy v záhradách od júna do prvého mrazu a oceňujú sa aj kvôli odolnosti voči chorobám. Určené na priamu konzumáciu, morenie a konzervovanie.
  • Atena Polka - je to veľmi obľúbená odroda, ktorej plodina sa začína pomerne skoro a trvá do konca jesene. Ovocie má klubový tvar, nádhernú žltooranžovú farbu a veľmi dobrú chuť. Vďaka svojej intenzívnej farbe sa dobre hodí k ostatným cuketám na tanieri. Táto odroda má najlepšiu chuť, keď plody dosiahnu 20 cm.
  • tapír - Veľký výber cukiet s kyprým, valcovitým a veľmi chutným ovocím. V štádiu zrelosti majú tmavo zelenú pokožku, ktorá je pokrytá nepravidelnými a podlhovastými svetlozelenými pruhmi. Takéto mramorované cukety majú okrem chutnej chuti tiež nezvyčajnú dekoratívnu hodnotu. Odroda používaná na vyprážanie, dusenie, krájanie a vypchávanie.
  • Nimba - cuketa, ktorá produkuje ovocie strednej veľkosti - je užšia ako ostatné, ale má vynikajúcu chuť. Charakteristickým rysom tejto cukety je svetlozelená pokožka so škvrnami celadonu a zelenými pruhmi. Nimba sa odporúča kvôli krémovej bielej a veľmi krehkej dužine.
  • Nefertiti - jedná sa o nedotknuté tmavo zelené ovocie s vysokým leskom. Vo fáze dozrievania sú plody takmer čierne - tmavnú farbu. Úrodu Nefertiti zbierame od začiatku júla do konca septembra a najčastejšie sa používa na priamu konzumáciu, ako aj na populárne ošetrenie.
  • Soraya - je to odroda, ktorá, na rozdiel od väčšiny cukiet, má zle rozšírený zvyk, má veľmi tmavé výhonky a listy. Je veľmi úrodný a plod môže niesť ovocie aj pri nízkych teplotách. Plody sú spočiatku svetlé s množstvom cédrových škvŕn, zatiaľ čo zrelé cukety sú tmavo zelené, dokonca až čierne. Veľkosť plodu je tiež veľká, pretože môžu dosiahnuť dĺžku až 50 cm s priemerom až 14 cm. Dužina je biela, veľmi jemná a veľmi šťavnatá.



Pri písaní cukiet nezabudnite uviesť Tondo Chiaro di Nizza. Je to veľmi zaujímavá odroda, jedna z prvých cukiet. Jeho charakteristickými črtami sú originálne ovocie v tvare guličky. Pokožka je svetlozelená s mramorovaným povrchom a niekedy je ovocie rebrované. Táto odroda sa odporúča aj pre jej chutnú, kriedovú bielu a veľmi šťavnatú dužinu a nízke požiadavky. Do toho, môžete pestovať v kvetináčoch.

Na konci



Zucchini - osobne sa spájam s vynikajúcim pečeným plneným pokrmom, s chuťou zbavenou tekvicových tónov a vyprážaných lívancov. Táto rastlina nemá veľa požiadaviek, ale jedlá z nej - olízajte si prsty! Odporúčať všetkým!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk