Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Boxy a obedáre
10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Sladká tekvica - najlepšie recepty

Sladká tekvica - najlepšie recepty



Aromatická tekvicová polievka je okamžite spojená s jesenným obdobím. Počas tejto doby sa oplatí pripraviť ju mnohými spôsobmi: marinovaním, použitím v karí a iných dusených rýb. Vedeli ste, že ju možno použiť aj ako prísadu do chutných dezertov? Koláče, palacinky a tekvicový džem sú pochúťkou pre všetkých gurmánov!

tekvinové muffiny



Malé muffiny sú skvelé ako desiata počas dňa, dezert po večeri alebo zabalená práca. Vďaka zloženiu korenia sa tekvicové muffiny potešia svojou pôvodnou chuťou a arómou!

Ingrediencie pre 12 muffínov:

Vo veľkej mise zmiešajte múku, biely a hnedý cukor, sódu, soľ a korenie. Lúpať a miešať tekvicu. Potom dajte buničinu do samostatnej misky a zmiešajte s vajíčkami, kokosovým olejom a vanilkovým extraktom. Pridajte suché prísady do suchých prísad a premiešajte. Len pár ťahov s drevenou lyžičkou na dosiahnutie správnej konzistencie. Dávajte pozor na hrče. Forma pre muffiny rozložte natáčkami a plňte cestom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu 20 - 25 minút.

tekvica s tekvicovou náplňou



tekvica v dezertných receptoch ide perfektne so smotanovým syrom. Jesenné lievance sú dobrým nápadom na večeru aj na sladké raňajky! Pripravte 4-6 porcií s použitím ingrediencií.

Zloženie lievance:
  • 3 vajcia
  • 1 šálka mlieka
  • 1 lyžička vanilkový extrakt
  • ¾ poháre kukuričná múka
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 3 polievkové lyžice tekvicového pretlaku
  • maslo na vyprážanie


Prísady do vypchávky:
  • ¾ šálky tekvicového pretlaku
  • ½ šálky syra mascarpone
  • 3 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 1 polievková lyžica javorový sirup
  • ½ lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička škorice


Zmiešajte všetky prísady do palaciniek vo veľkej miske a nechajte ich stáť 20 minút. špachtľa, keď sa na ich povrchu objavia vzduchové bubliny. Smažte, až kým sa nezhnedne. Palačinka zahriať sa a zohriať na miernu teplotu. Kefou s maslom a vylejte časti cesta. Otočte lievance s

Potom pripravte výplň. Tekvicový pretlak, smotanový syr, cukor, javorový sirup, soľ a škorica premiešajte do hladka. Pred podávaním náplň v mikrovlnnej rúre zohrejte. Môžete podávať palacinky rozmazané trojuholníkmi a posypané karamelovou omáčkou.

tekvica džem



Domáce džemy sú skutočným rajom chuťových pohárikov! Tekvicový produkt sa môže podávať klasicky s chlebom alebo ako prísada do mäsa alebo syrov. Pohár zdobený stuhou bude tiež fungovať ako úprimný darček pre každú príležitosť.

Ingrediencie pre asi 500 ml džemu:
  • 900 g tekvice
  • 1 a ⅓ šálky cukru
  • 2 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • 1 vanilkový pod


Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky a vložte do parnej misky. Varte asi 30 minút, kým nezmäkne. Potom zmiešajte s hladkým pyré. Preneste do hrnca s hrubým dnom a dajte ho na miernu teplotu. Pridajte cukor, pomarančový džús, citrónovú šťavu, soľ a semená vyprázdnené z vanilkových strukov. Z času na čas premiešajte. Zaseknutý džem je pripravený, keď získa silnú konzistenciu. Nakoniec preneste do dusených pohárov.

Tekvica je univerzálna a univerzálna zelenina. Okrem suchých jedál z nej môžete pripraviť aj veľa zákuskov: koláče, koláče, palacinky alebo džemy. Vyskúšajte vyššie uvedené recepty a znovu objavte jeho chuť!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk