Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Boxy a obedáre
10.09.2019
Boxy a obedáre
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
10.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
10.09.2019
Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Jedlý rowan - prehľad veľkých odrôd

Jedlý rowan - prehľad veľkých odrôd



Rowanové plody sa používajú na rôzne dekorácie, ale aj na ručné práce v školách. Existujú ľudia, ktorí si nevedia predstaviť ročné obdobie bez ovocia z ovocia a používajú ho ako doplnok k omáčkam a pečenému mäsu alebo šalátom. Rowanové ovocie je tiež vynikajúcim produktom pre neskoršie tinktúry - používa sa tiež na výrobu slávneho stromčeka. Musíme pamätať na to, že surové ovocie z Rowan sú jedovaté, a preto sa musia tepelne ošetrovať

Rowan - prečo jedinečný?



Rowanové ovocie alebo skôr ovocie obyčajného rowan je neuveriteľne bohatý na vitamín C. častejšie využívali tieto vzácne poklady z jesene. Z ich extraktu sa vytvoril liek, ktorý pomáhal pri prechladnutí, pľúcach alebo obličkách. Ale nielen vitamín C sa nachádza v bylinnom ovocí. Objavujú sa aj ďalšie prísady: B, PP, vitamín A, K a E. Rowan obsahuje tiež veľa medi a horčíka, organických kyselín, trieslovín, beta-karoténu, glukózy a sacharózy.

Všetky zložky tohto ovocia majú antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, regulujú činnosť obehového systému, majú protizápalové vlastnosti v močovom trakte. Rowan sa používa aj pri chronických poruchách trávenia, hnačkách a gastrointestinálnych zápaloch.

Rowan - ako to, že sa stalo jedlým?



žeriav jedálenský bol vytvorený v dôsledku rôznych krížoviek a výberov. Odrody získané týmto spôsobom sa vyznačujú svojím pôvodným vzhľadom a jedlým ovocím, ktoré môžeme jesť hneď po zbere zo stromu. Ďalšou výhodou týchto druhov je to, že si zachovali svoju bohatosť, získanú z rowanu. Medzi najobľúbenejšie odrody patria:


  • Jedlý veslák Burka - je to nádherná rastlina založená na krížení sladkej čučoriedky a horkej veslice. Charakteristickou črtou je ovocie, ktoré je dvakrát väčšie ako je rowan a fialové. Chuť je sladká, šťavnatá, bez horkosti a dozrieva na prelome augusta a septembra. Môžu sa jesť surové ihneď po zbere, sú tiež skvelé na tinktúry, kompóty, džemy a želé.


  • Kubowaja Edible Rowan - je to odroda so šťavnatým a sladkým a kyslým ovocím bez náznaku horkosti. Majú oranžovo-červenú farbu a priemer asi 8 mm. Koncom augusta dozrievajú a zostávajú na strome dosť dlho. Ďalšou výhodou tejto odrody sú listy, ktoré sa počas jesene zmenia na oranžové.


  • Jedlý rowan Michurinskaya Diesiertnaja - patrí medzi najstaršie odrody jedlého rowan. Vyznačuje sa veľmi bohatým ovocím a jeho plody, napriek strednej veľkosti - sú mimoriadne sladké. Sfarbujú tmavo červenú farbu a môžu sa jesť surové ihneď po zbere zo stromu, ako aj pri konzerváciách a tinktúrach.


  • Rowan Rosina - je považovaná za jednu z najlepších odrôd ovocia, ktorých ovocie je veľmi veľké, sladké a kyslé a bez horkosti. Môže sa jesť surové, ale jeho primárne použitie je konzervovanie. Ovocie dozrievajú v druhej polovici augusta a my ich môžeme vyberať zo stromov do konca septembra. Pravidlo je: čím dlhšie visia, tým sú sladšie.


  • Bežný jeřáb Likjornaja - je to ďalšia odroda, ktorá vznikla priesečníkom horkých jeřábov s veľkými bobuľami. Plody sú fialové, dokonca čierne a veľmi sladké. Sú vynikajúce na výrobu konzerv a tinktúr, ako aj ovocných vín.


Vďaka vedcovi, menovite Ivanovi Michurinovi, ktorý vytvoril jedlý rowan, máme šancu pestovať tieto nádherné rastliny v našich záhradách. Môžu byť použité iba ako ozdoba, môžu byť tiež ďalšou ovocnou drevinou. No stojí za to!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk